شهروند دیجیتال
+ پاسخ به موضوع
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2
  1. Top | #1

    تاریخ عضویت
    Mar 2010
    شماره عضویت
    120145
    عنوان کاربر
    گروه هموندان انجمن
    میانگین پست در روز
    15.80
    نوشته ها
    25,979

    اشنایی با انواع میکروبها

    در دسته بندی دیگر که بر اساس ساختمانی صورت میگیرد ، میکروبها شامل چهار گروه : باکتریها ، ویروسها ، آغازیان و مخمر ها ( قارچها ) میباشند ؛
    هرچند که درزمان استفاده از کلمه میکروب بیشتر تأکید بر باکتریها وویروسها وبالاخص گروههای بیماریزا میباشد .

    ویروسها
    ویروسها کوچکترین موجودات شناخته شده ای هستند که هنوز هم مشخص نیست که آیا میتوان آنها را بعنوان موجود زنده تلقی نمود یا خیر ؛ زیرا این موجودات به تنهائی قادر به ادامه حیات نیستند ، زیرا نمیتوانند ماده یا موادی را در درون خود سنتز کنند ( بسازند) وهم از این روست که قادر به تکثیر نیز نمیباشند واین موجودات برای ادامه حیاتشان نیاز مند آنند که به درون سلول زنده دیگری تهاجم نموده ، از سیستم های درون این سلولها جهت ساخت مواد مورد نیاز شان جهت ادامه حیات وتکثیر خود استفاده کنند . و از این روست که بعنوان انگلهای درون سلولی اجباری شناخته میشوند و در همین راستا نیز مبارزه برعلیه آنها مشکل تر میباشد .

    باکتریها
    باکتریها دسته دوم از میکروبها میباشند که در اکثر مواقع ممکن است که بجای آنها مورد نظر قرار گیرند یعنی زمانی که کلمه میکروب استفاده مبشود نظر همان باکتری باشد . این موجودات تک سلولی موجودات بسیار ریزی هستند که با چشم غیر مسلح ( بدون میکروسکوپ و .... ) دیده نمیشوند ؛ اما هرکدام به تنهائی اگر در محیط مساعد از نظر احتیاجاتشان قرار گیرند میتوانند تمام مواد مورد نیازشان را برای ادامه حیات وتکثیرشان را ساخته به ادامه حیات بپردازند ؛ اندازه آنها وشکل ظاهری آنها در گروههای مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و اکثر آنها دارای دیواره سلولی متراکمی میباشند که آنها را دربرابر عوامل خارجی مقاوم مینماید ؛ دیواره سلولی باکتریها د رتعدادی از آنها وجود ندارد ودر تعدادی دیگر نیز از بقیه باکتریها متراکم تر میباشد . دومثال بارز مانندمایکوپلاسما ها و میکروب سل میباشد که اولی فاقد دیواره سلولی است و دومی دارای دیواره سلولی بسیار مستحکمتری نسبت به دیگر باکتریها میباشند .

    آغازیان
    آغازیان از سلسله جاندارانی هستند که معمولا به صورت دوتائی تقسیم میشوند و به دودسته بزرگ تقسیم میشوند ؛ دسته ای که شبیه جانوران هستند مانند : آمیبها و دسته دوم که بیشتر شبیه گیاهان هستند ودارای کلروپلاست میباشند ؛ مانند : اوگلناها ؛ که دسته اول معمولا بصورت انگلی میتوانند باعث بروز بیماریهائی نزد انسان شوند که معروفترین آنها Entameoba Histolytica میباشد که باعث اسهال خونی شده ، درافراد دچار ضعف سیستم ایمنی میتواند حتی باعث مرگ اینگونه بیماران شود .

    قارچها
    قارچها که خود بدو دسته تقسیم میشوند ؛ دسته اول مخمر ها میباشند که موجودات تک سلولی بوده بصورت جوانه زدن (Boding ) تکثیر مییابند . دسته دوم قارچهای دارای ساختمانی شبیه گیاهان بوده که چون فاقد کلروفیل میباشند قادر به ساخت مواد مورد نیاز خود نبوده بر روی برگها و مواد آلی موجودات زنده یا مرده زندگی میکنند و یا میتوانند به درون سلولهای زنده تهاجم نموده درون آنها زندگی کنند ودسته ای دیگر نیز با دیگر موجودات به همزیستی رسیده اند مانند : گلسنگها ؛ این موجودات نیز معمولا به راحتی دیده نمیشوند ولی اندازه آنها از دوگروه قبلی بسیار بزرگتر بوده وشاید بتوان آنها برا حتی با استفاده از ذره بین مشاهده نمود .

    ویرایش توسط قلیچ«مدیر بخش» : 12-05-19 در ساعت 03:53
    " جاده های زندگی را خدا هموار می کند

    کار ما فقط برداشتن سنگ ریزه هاست ... "

    پس اینقدر آه و ناله چرا ؟!



  2. سپاس قلیچ«مدیر بخش» از شما به خاطر این مطلب سپاس گزاری کرده اند
  3. Top | #2

    تاریخ عضویت
    Feb 2012
    شماره عضویت
    169581
    عنوان کاربر
    مدیر گروه زیست شناسی
    میانگین پست در روز
    0.08
    نوشته ها
    77
    حال به مطلب اصلی یعنی باکتریها بر میگردیم ؛ که چگونه میتوان آنها را مورد شناسائی قرار داد ؛ وقبل ازآن بهتر است که کمی درمورد تاریخچه باکتریولوژی صحبت کنیم ؛ ابوعلی سینا به این موضوع پی برده بود که برخی از بیماریها دراثر هجوم موجودات ریزی به بدن انسان ایجاد میشود ، اما وسائل کافی دراختیار نداشت که بتواند آنها را ببیند ویا وجود آنها را به اثبات برساند ؛ اما قرنها بعد از آن بالاخره هوک میکروسکوپ ابتدائی خودرا اختراع کرد و انسانها توانستند این موجودات بسیار ریز را مشاهده نمایند . درابتدا که میکروبها مشاهده گردیدند به دوشکل دایره ای واستوانه ای مشاهده شدند ومدتی طول کشید تا بالاخره دیدن باکتریهای رنگ آمیزی شده میسر گردید ؛ رنگ آمیزی مذکور بنام رنگ آمیزی گرم خوانده شد ؛ دراین روش رنگ آمیزی که از چهار محلول مختلف استفاده میشود باکتریها به دورنگ مختلف دیده میشوند ؛ تعدادی از آنها به رنگ آبی تیره ودسته ای دیگر به رنگ نارنجی متمایل به قرمز ، بنابراین دسته ای را که رنگ تیره (آِّبی تیره ) را به خود میگیرند بنام گرم مثبت ودسته دیگر را گرم منفی خواندند ؛ بنابراین باکتریها به چهار دسته تقسیم شدند . آنهائی را که کروی شکل بودند بنام کوکسی نامگذاری نمودند و براساس رنگ آمیزی گرم نیز دوگروه کوکسیهای گرم مثبت و گرم منفی خوانده شدند وطبیعتا باکتریهای استوانه ای شکل نیز که بنام باسیل خوانده شدند به دوگروه منفی ومثبت منقسم گشتند ؛ درپی مطالعات متعاقب این رنگ آمیزی به این راز پی بردند که علت این افتراق رنگ پذیری باکتریها ناشی از وجود دیواره سلولی است که تقریبا تمام باکتریها را در بر میگیرد و تفاوت رنگ پذیری آنها نیز ناشی از تفاوت دیواره سلولی آنها میباشد ؛ ضمن آنکه تعدادی از باکتریها مانند مایکوپلاسماها فاقد دیواره سلولی میباشند ویا باکتریهائی مانند باکتری سل وجذام که از یک خانواده میباشند دارای دیواره سلولی متفاوتی میباشند که رنگ گرم قدرت نفوذ پذیری به دیواره سلولی آنها را نداشته واین میکروبها تقسیم بندی براساس رنگ آمیزی گرم را با مشکل مواجه نمودند ؛ وبعلاوه دسته ای دیگر از باکتریها ممکن است به اشکال دیگری مانند فنر ویا ..... دیده شوند ویا حتی به شکل کوکو باسیل اما به هر حال میتوان این دسته بندی را در اکثر موارد برای دسته بندی باکتریها بکار برد ، و متعاقب آن مشخص گردید که باکتریها نیز مانند دیگر موجودات زنده خود نیز دارای انواع بسیار متفاوتی میباشند که هرکدام از این انواع نیز دارای زیر گروه هائی میباشند که میتوانند در نقاط مختلفی از بدن انسانها بیماریهای عفونی متفاوتی را بوجود آورند ؛ واز همین روست که باکتریولوژی خود به عنوان یکی از شاخه های علم طب شناخته شد و به مرور زمان گسترش یافت ؛ به گونه ای که برای هر کدام از میکروبها روشهای خاص ایزولاسیون با محیط کشتهای اختصاصی ابداع گردید.
    بنابراین زمانی که یک درخواست آزمایش کشت مانند : کشت ادرار ؛ مدفوع ؛ خون ؛ مایع نخاع و ... به آزمایشگاه میرسد ؛ ابتدا بایستی ماده مورد نظر برمحیطهای عمومی کشت میکروبی ، کشت داده شود و طبیعتا مدتی طول خواهد کشید که میکروبهای ( باکتریهای) موجود در ماده مورد نظر بتواند رشد نماید ؛ معمولا 24 ساعت فرصت داده میشود وسپس محیط کشت را مورد بررسی قرار میدهند که درصورتیکه کلنی های باکتریائی رشد نمایند با توجه به شکل ظاهری آنها و اینکه بر کدام محیط کشت عمومی رشد نموده ویا از رشد بهتری برخوردار بوده است و پس از برداشت میکروب ورنگ آمیزی آنها از محیطهای افتراقی ( جدا کننده ) استفاده میگردد و باکتریها را از محیط قبلی برداشته به این محیطها منتقل مینمایند و دراین مورد نیز حداقل 24 ساعت دیگر زمان لازم است که باکتریها براین محیطهای چند گانه تکثیر یافته ، آنها را دچار تغییرات متفاوتی نمایند و با استفاده از جداول مختلفی میتوان نوع ؛ جنس و گونه باکتری وخانواده آنرا باز شناخت و به پزشک معالج برای انتخاب پروسه درمانی گزارش نمود ؛ اما جهت مساعدت درامر درمان با آنتی بیوتیک همزمان با کشت افتراقی آزمایش آنتی بیوگرام نیز انجام میپذیرد که میکروب را در مجاورت انواع مختلف آنتی بیوتیکها قرار داده ، آنتی بیوتیکهائی را که میتوانند باکتری را از بین ببرند مشخص نموده ؛ گزارش مینمایند .
    همانگونه که پیشتر گفته شد برای انجام آزمایشات کشت حداقل 24-48 ساعت زمان مورد نیاز است ؛ زیرا سرعت رشد وتکثیر باکتریها با یکدیگر متفاوت میباشد و سریع ترین با کتریها باکتری اشرشیا کولی میباشد که زمان تقسیم آن 20 دقیقه میباشد واین باکتری برای تکثیر درحدی که بتوان آنرا براحتی مورد شناسائی قرار داد به 24 ساعت زمان نیاز است ؛ حال در نظر بگیرید که باکتری سل که زمان تقسیم آن 12 تا 14 ساعت است به چه زمانی نیاز دارد و از همین روست که درمواردی که به وجود باکتری سل مشکوکیم محیط کشت را پس از 4 تا 8 هفته مورد بررسی قرار میدهیم و باکتری بوجود آورنده جذام برای تقسیم به 12 تا 14 روز زمان نیاز دارد واز این روست که هنوز نمیتوان این باکنری را کشت داد زیرا قبل از آنکه باکتری در حد شناسائی رشد نماید محیط کشت یا خشک شده ویا اثرات خودرا از دست میدهد.
    ویرایش توسط قلیچ«مدیر بخش» : 12-05-19 در ساعت 03:56
    هر که خود بین باشد خشم کننده بر او بسیار شود ( حضرت علی )

  4. سپاس 35100400905, 61100202406 از شما به خاطر این مطلب سپاس گزاری کرده اند
+ پاسخ به موضوع

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

     

موضوعات مشابه

  1. توصیه هایی برای تغییر عادات غذایی غلط:
    توسط 61100201831 در انجمن آیا می دانید؟
    پاسخ: 6
    بخش ها: 12-07-09, 09:47
  2. پاسخ: 0
    بخش ها: 12-05-10, 04:19
  3. آیین‌های نوورزی الگویی جهت همگرایی فرامنطقه ای
    توسط 41166000551 در انجمن علوم سیاسی خاورمیانه
    پاسخ: 0
    بخش ها: 12-04-02, 07:51

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید